Potpisan Sporazum o jamstvima prava lova

Sisak- Sisačko-moslavačka županija bila je , nakon potpisivanja ugovora o zakupu lovišta, domaćin potpisivanja Sporazuma o jamstvima za izvršavanje prava lova na području Sisačko-moslavačke županije.

Ispred Hrvatskog lovačkog saveza  i Lovačkog saveza Sisačko -moslavačke županije, potpisivanju sporazuma su prisustvovali Đuro Dečak, predsjednik HLS, te Vlado Kireta, predsjednik LS SMŽ, sa suradnicima, a ispred Sisačko -moslavačke županije, Ivo Žinić , župan SMŽ,i dožupanica Anita Sinjeri Ibrišević.

 

U uvodnom obraćanju Đuro Dečak je naglasio , da je upravo potpisivanje ovog Sporazuma pozitivan korak u pojeftinjenju obveza koje su nepotrebno postavljene pred lovačke udruge, njih 1065, uz isti broj lovišta  Republici Hrvatskoj, od čega samo profitiraju banke koje daju vrlo nepovoljna jamstva. Ujedno je najavio nužnu potrebu novog Zakona o lovstvu, koji će uz demokratski pristup, odgovorati standardima EU.

Župan Ivo Žinić, je podsjetio na poteškoće oko potpisivanja Aneksa ugovora oko zakupa lovišta, koji su nedavno potpisan te na probleme sa četiri Lovačke udruge koji potpisivanje još uvijek čekaju.(Boris Savić)

 


Ispis   E-mail