Završna kinološka natjecanja i izbor ekipa za državno natjecanje Sunja 2022.

Sunja-Ovogodišnja izlučna natjecanja koja su uz natjecanje i izbore ekipe LS SMŽ za nastup na državnom prvnestvu koje će se održati sredinom studenog, završena su uspješno u Sunji na lovačkim terenima i u gateru LD ”Staza ” Sunja.

Nakon prigodnog otvaranja manifestacije, uslijedio je prvi dio tj. ”Natjecanje pasa glasnog gona na divlju svinju u gateru”. Suci današnjeg natjecanja su bili Stjepan Kenig i Marijan Brajdić koji su počeli sa ispitivanjem pasa gonića na pucanj.

Novi gater površine 15.000 m2 bio je poprište nastavka ove utakmice, kojoj je uspješno pristupilo 6 pasa. Prema riječima međunarodnog suca Stjepana Keniga u ovakvom objektu bi se bez problema moglo održati i svjetsko prvenstvo.

Nastavak natjecanja je bio završetak LKK ”Sveti Hubert” . Ovom dijelu je u završnom natjecanju pristupilo svega dva natjecatelja, oba favorita.

Na kraju natjecanja proglašeni su i konačni ukupni rezultati, podjeljene medalje i pehari i proglašeni članovi ekipa za državno prvenstvo.

Tako je u radu pasa glasnog gona u radu na divlju svinju u gateru

1. mjesto je osvojio Željko Cagarić sa psom Nil, Istarski oštrodlaki gonić,

2. mjesto Ivica Dasović sa Lili, ženkom Posavskog gonića, ista nije zbog povrede od vepra privremeno spremna za natjecanje pa umjesto nje će nastupiti Tihomir Bunjan sa psom Dren, Alpski brak jazavčar.

U LKK Sveti Hubert

1. mjesto je osvojio Davor Vugić sa psom Dadradoni Zorro, engleski seter.

2. mjesto pripalo je Ivica Kihalić sa ženkom Lea, engleska seterica.

3. mjesto Vlado Kireta sa psom Laki, njemački kratkodlaki ptičar.

Ovo su ujedno ekipe za ovogodišnje državno natjecanje.

Boris Savić

::::FOTOGALERIJA:::::


Ispis   E-mail