Otvorenje sezone lova na sitnu divljač 2022.-LD ”Kuna” Sela

 

Sela-Nekako po običaju otvorenje lova na fazane i zeca u Sisačko-moslavačkoj županiji, bar neslužbeno, počinje upravo u LU ”Kuna”Sela, jednoj od tri najveće sisačke lovačke udruge.

Kraj nevoljama za ovu udrugu ne prestaje, pa pored niza loših događaja, gubitka dijela lovišta, dislokacija kuće, kasnije i znatno oštečena u potresu, sada spajanje auto ceste Zagreb-Sisak presjeca sa svojim građevinskim objektima lovište praktički na dva dijela. Iako u samoj udruzi ovo ne uzimaju previše dramatično(kako nam je rekao predsjednik udruge Igor Martinić ..” bar će se smanjiti broj naleta vozila na divljač”.. ostaje činjenica da je slijedeću sezonu dvije ovaj dio lovišta praktički izuzet iz lovačkih aktivnosti.

Ipak da sve nije crno pokazuju i niz pozitivnih aktivnosti same udruge od stalnog, kontinuiranog uređenja novog lovačkog doma do sve većeg participiranja u aktivnostima Lovačkog saveza sisačko-moslavačke županije.

Sezonu po pravilu otvaraju lijepim lovom na sitnu divljač koji je ovaj puta okupio 30-tak lovaca , dosta pasa i vrlo malo gostiju. Ipak među okupljenim je i Vlado Kireta predsjednik LS SMŽ koji je rado viđen gost u ovakvim lovovima.

Lovački doručak, za stolom , taman je dobro došao da se gusta sisačka magla bar malo raziđe taman da nakon prozivke i postrojavanja krenemo na mjesto današnjeg lova, a to jeRakovo koje sa svojih petstotinjak hektara u neposrednoj blizini grada predstavlja sve popularnije lovište za ovakvu vrstu lova.

Zadovoljeni su osnovi sigurnosni uvjeti pompitanju vidljivosti i lov je mogao početi.

Lagan teren, većinom pobrane kulture i dobra prisutnost divljači, sve je to razlog da je dva i pol sata lova pošlo vrlo brzo. Okupljanjeu lovačkoj kući, postavljanje štreke i lov je lijepo potvrđen. Dobra zastupljenost zeca, dovoljno fazanske divljači i nekoliko prepelica koje su u gušćim dijelovima lovišta pokušale pronaći zaklon.

Pozdrav divljači, poziv na ručak i još jedan dan sa lovcima LU ”Kuna” Sela je završen, do slijedeće godine na istom mjestu.

Boris Savić

:::FOTOGALERIJA:::


Ispis   E-mail