Otvorena sezona prigonskih lovova u ”Kuna” Maja

Glina-Otvorenje službene sezone prigonskog lova Lovačkog saveza Sisačko-moslavačke županije održan je zadnjeg vikenda u rujnu u organizaciji i u lovištu LU ”Kuna" Maja.

Nedovršeni poljoprivredni radovi nisu spriječili odaziv domaćih lovaca i gostiju, tako da se bez obzira na prilično ”rani” datum, lovu odazvao lijep broj lovaca.

Uvod u lov , nakon evidencije prisutnih, bio je sada već obavezni lovački doručak.

Uslijedilo je postrojavanje i centralni dio današnjeg lova, a to je bilo uručivanje odlikovanja Hrvatskog lovačkog saveza zaslužnim članovima udruge.

Tako je nakon obrazloženja odlikovanja od strane predsjednika udruge Maria Kreštelice, predsjednik LS SMŽ Vlado Kireta uručio lovačka odlikovanja Zdenku Mihaljeviću, Živku Kladaru, Željki Tusić i Zdenki Štefančić.

Ujedno je izdvojio zaslužne članove koji su svojim aktivnostima i donacijama pridonijeli izgledu lovačke kuće, izgradnji centralnog grijanja i to: Ante Buljan, Jure Bošnjak, Anto Radalj, Stipo Polunić, Miljenko Budimlić, Zvonimir Himelreich, Ivica Arambašić, Nikola Vrga i dr. Riječ je preuzeo lovnik Marijan Tusić, upoznavši prisutne sa današnjim lovom, uslijedio je odlazak nas teren i nakon nekoliko sat lov je bio gotov. Relativno slaba aktivnost divljači, gusta vegetacija nisu olakšali posao pogoničima, no lov je potvrđen.

Uslijedilo je završno druženje uz obavezan lovački ručak u lijepim prostorijama udruge.

FOTOGALERIJA