Memorijalni lov u sjećanje na Slavka Bervidu 19.01.2018.

Kutina-Tradicionalnim paljenjem svijeća na grobu dugogodišnjeg lovca i istaknutog člana lovačke zajednice Slavka Bervide na gradskom groblju u Kutini, održan je tradicionalni lov koji svake godine naizmjenično organiziraju u sjećanje na preminulog prijatelja LU ”Srna ” Dežanovac i LU ”Vepar” Kutina.

Ove godine lov je održan u organiciji LU "Vepar” Kutina i to lov na fazansku divljač i divlje svinje.

Lovci su se okupili ispred lijepe novouređene lovačke kuće na obroncima Moslavačke gore, nakon čega uslijedio je doručak dobrodošlice. Postrijavanje 30-tak lovaca pozdravna riječ od strane Zdravka Nikšića, starog lovca i člana upravnog odbora udruge, koji je u kratkom obraćanju pozdravio prisutne goste a posebno Vladu Kiretu predsjednika Lovačkog saveza Sisačko-moslavačke županije .

O detaljima današnjeg lova upoznao je lovnik Darko Smola, koji je i predstavio današnji lov, upoznao prisutne sa lovištem, pravilima odstrijela, te sa obaveznim higijenskim mjerama vezanim uz aktivnosti sprečavanja širenja afričke svinjske kuge.

Za oba lova se odlučilo podjednako lovaca. sve skupa je potrajalo gotovo tri sata i lov je potvrđen u obje skupine. Odstreljen je lijepi vepar i složena zavidna fazanska šterka.

Počast divljači uz, sada već tradcionalne lovačke vatre, uručenje graničica sretnom strijelcu i lov je završen, do slijedeće godine u lovištu ”Srne” Dežanovac.

Uslijedio je sastavni dio ovog prigodnog lova a to je bio odličan lovački ručak uz muziku izvrsnih kutinskih tamburaša.

Boris Savić

:::::FOTOGALERIJA:::::


Ispis   E-mail