Odluka o isplati donacija lovištima Sisačko-moslavačke županije

Sisak- Na posljednjoj ovogodišnjoj sjednici Županijske skupštine Sisačko-moslavačke županije održanoj 21.12.2017. godine, 

a na prijedlog Ive Žinića , župana Sisačko-moslavačke županije, jednoglasnio je izglasana odluka i utvrđena Lista za isplatu donacija za plaćanje premije osiguranja lovišta na području Smž i Lista za isplatu donacija za unapređenje stanja u lovištima na podruju Sisačko-moslavačke županije.

Ove godine je u natječajnom roku zaprimljeno 18 zahtjeva za unapređenje stanja u lovištima, od kojih su svi, uz manje korekcije udovoljili zahtjevima Javnog poziva, te obračunata ukupna donacija za ovu godinu iznosi 960.606,51 kuna.


Također je primljeno 11 zahtjeva za donacije za plaćanje premija osiguranja lovišta na području Sisačko-moslavačke županije, gdje su svi također zadovoljili uvjete Javnog poziva, te  ukupna obračunata donacija iznosi 507.792,44 kuna.

Samo da podsjetimo, temeljem Odluke o poticanju i unapređenju lovstva u lovištima na području Sisačko-moslavačke županije može, donacija za unapređenje lovišta može isznosti do 50 posto iznosa godišnje lovozakupnine, a donacije u lovištima do 60 posto premije osiguranja, najviše do 15.000,00 kuna.

(Boris Savić)


Ispis   E-mail