Lovački savez Sisačko-moslavačke županije konačno ima svoj lovački dom

Sisak-Redovna skupština LS SMŽ, ove godine je bila u znaku novog lovačkog doma, koji je i svečano otvoren prije samog početka redovne skupštine. Konačno , nakon niza godina podstanarstva u iznamljenom, neadekvatnom prostoru, nastradalom u potresu  te gotovo tri godine izmještenog smještaja radi potresa, preko 2800 lovaca Sisačko-moslavačke županije imaju adekvatan, lijepo i kompletno uređen prostor, koji će zadovoljiti i niz drugih potreba lovaca.

Svečanim presjecanjem vrpce od strane Nevenka Jakopovića, dopredsjednika HLS i Vlade Kirete predsjednika LS SMŽ, otvoren je dom, a nakon prigodnih riječi i molitve posvetio ga je velečasni Božo Pinjuh, povjerenik za lovstvo sisačke biskupije.

Bio je to lijep uvod u početak redovne skupštine gdje je nakon intoniranja državne himne i minute šutnje za sve pale branitelje i preminule lovce, i službeno otvorena skupština. Uslijedio je izbor radnih tijela, te pozdravne riječi gostiju.

Prisutnima se obratila Tihana LIkarević predstavnica Sisačko-moslavačkog župana , sa željama za dobrim radom i uspjesima u narednog razdoblju, Goran Harambašić , viši lovni inspektor koji je pohvalio rad udruga u provedenim kontrolama, te Nevenko Jakopović dopredsjenik Hrvatskog lovačkog saveza, koji je izrazio zadovoljstovo učinjenim i viđenim te najavio i daljnju pomoć od strane Hrvatskog lovačkog saveza.

Uslijedila su usvajanja Poslovnika o radu skupštine, dnevnog reda te izvješće predsjednika Saveza.

..”Cijela prošla godina protekla je u radovima i uređenju našeg novog prostora.Započeli smo radovima na krovištu što je bila i najveća investicija. Zatim se usporedo radilo na uređenju unutarnjeg i vanjskog prostora. Nastojali smo napraviti što više da bude kvalitetno ali ne i preskupo. Posebno ovom prigodom moram odati priznanje za uloženo vrijeme i trud gosp. Igoru Martiniću, našem mladom članu Izvršnog odbora, koji se maksimalno i nesebično trudio i utrošio puno vlastitog vremena u realizaciji ovog projekta. Naravno, tu su i svi ostali članovi izvršnog odbora koji su na razne načine dali svoj doprinos”.. rekao je na početku Vlado Kireta , predsjednik LS SMŽ.

Ostale redovne aktivnosti održane su sukladno planu i programu.

Redovno su organizirana osposobljavanja za kadrove u lovstvu. Povjerenstvo za lovno streljaštvo organiziralo je natjecanja na županijskoj razini, uz odlazak na državno prvenstvo, dok je povjerenstvo za lovnu kinologiju održalo niz uspješnih manifestacija.

Nakon pauze radi epidemioloških mjera prošle godine je obilježena svetkovina zaštitnika lovaca Sv. Huberta u Župnoj crkvi Sv. Kirina, a za centralnu proslavu održnoj u Udbini organiziran je odlazak autobusom.

Na kraju godine već tradicionalno je organiziran Božićni lov, ovog puta u lovištu LU ”Lane” Bučica te na samom kraju godine Lovački bal.

”Kako u dosadašnjem radu tako i u budućem najveći prioritet mi je unapređenje i razvoj lovstva, i održavanje tradicije kojom lovištima u Hrvatskoj gospodare lovačka društva i lovačke udruge, jer najbolje čuva, uzgaja i štiti onaj čija je to djedovina i koji želi svojim potomcima ostaviti bolje i više od zatečenog, a to je upravo domaći lovac” završio je izvješće Vlado Kireta.

Uslijedila su izvješća Stegovnog i Arbitražnog suda, Nadzornog odbora te izvješće o financijskom poslovovanju u 2022. godini. Uz usvajanje Programa rada za 2024.godinu, plana prihoda i rashoda, te podjele zahvalnica zaslužnim pojednincima i pravnim osobama, završio je službeni dio skupštine.

Sve je nastavljano uz lovački objed , druženje i naravno dobru muziku.

Boris Savić

:::::FOTOGALERIJA::::


Ispis   E-mail