Održana godišnja skupštima LS SMŽ

Sisak-Redovna izvještajna skupština Lovačkog saveza Sisačko-moslavačke županije održana je u subotu 27. travnja, u novim prostorijama saveza.

Okupljanje  za skupštinu počelo je u ranim prijepodnevnim satima i pokazala je velik interes za ovu matičnu skupštinu lovaca sisačko-moslavačke županije.

Skupštinu je otvorio predsjenik LS SMZ Vlado Kreta, i nakon intoniranja državne himne i minute šutnje za lovce koji više nisu s nama, pristupilo se izboru svih radnih tijela skupštine. Riječ je preuzeo predsjedavajući ovogodišnje skupštine Vinko Kvočić.

Uslijedile su pozdravne riječi gostiju , Anite Sinjeri Ibrišević, pročelnica Upravnog odjela za poljoprivredu, ruralni razvoj, zaštitu okoliša i prirode, sisačko-moslavačke županije, koje je naglasila dobru suradnju lovaca i županije na svim poljima, posebno tijekom epidemije afričke svinjske kuge.

Nastavio je  Ivica Budor predsjednik Hrvatskog lovačkog saveza, koji seu širem obraćanju dotakao niz aktualnih a i budući problema i novosti, od novosti u radu samog saveza, kontaktu sa članicama, uvijek aktualnom osiguranju, namjerama za poboljšanje uvjeta rada  za sve članice i članove, preko redovnih aktivnosti, do sada već izvjesnog novog Zakona o lovstvu koji bi trebao donijeti mnogo pozitivne promjena za sve članice.

Po završetku uvodnih obraćanja, verifikacijska komisija je podnije izvještaj o prisutnosti 69 delegata, tako da je skupština imala i zakonski okvir.

Usvajanje Poslovnika o radu skupštine prethodilo je usvajanju dnevnog reda.

Uslijedilo je izvješće predsjednika LS SMŽ Vlade Kirete, koji je na samom početku naglasio ...”

Ponosan sam na do sada učinjeno. Moj plan je da tijekom ove godine u potpunosti realiziramo kompletno unutarnje i vanjsko uređenje lovačkog doma saveza.
Zahvaljujem ovom prigodom svima koji su svojim radom dali doprinos u realizaciji projekta. Moram izdvojiti gosp. Igora Martinića koji se cijelu zimu brinuo za grijanje i odradio sve ostale da tako kažem „domarske“ poslove bez ikakve naknade.

Ostale naše redovito planirane aktivnosti odrađene su sukladno planu i programu.

Povjerenstvo za lovno streljaštvo pod vodstvom gosp. Draganom Rožankovićem u proteklom razdoblju organiziralo je natjecanja na županijskom nivou i to: Liga natjecanje, Županijsko izlučno natjecanje i KUP natjecanje, te odlazak na Državno natjecanje HLS-a, održano u Bzenici od 15.-17.09.2023. godini. Naši predstavnici na Državnom natjecanju su bili: Franc Pirš, Željko Svilić,, Jurica Smoljo, Mario Sekulić, Ivan Strmić i Marinko Božurić.

Povjerenstvo za lovnu kinologiju na čelu sa gosp. Ivicom Kihalić u proteklom razdoblju organiziralo Lovno kinološki kup "Sveti Hubert" održani su u lovištima LU "Fazan" Petrinja, LD „Kuna“ Sela i LU „Posavina“ Sunja.
Naši predstavnici na državnim utakmicama za LKK "Sveti Hubert" su bili: Davor Vugić, Ivica Kihalić i Branislav Koljaja. Državno prvenstvo HLS-a održano je u Rugvici (Zagrebačka županija) od 13.-15.10.2023. godine.

Suci za LKK bili su: Stjepan Kenig, Željko Petrlin (sudci HLS) i Goran Dejanović (sudac HKS).

Uključeni smo u projekt LIFE WILD WOLF čiji nosioc je Hrvatskog lovačkog saveza. Cilj projekta je razviti čvrstu tehničku osnovu, razvijanjem operativnih protokola koji će se testirati i procijeniti u pogledu učinkovitosti. Krajnji cilj je dati značajan doprinos što adekvatnijem upravljanju kritičnim situacijama približavanja divljih životinja čovjeku u urbanim područjima. Neki od prisutnih, bili ste na radionici u listopadu prošle godine, uskoro će biti održana i druga radionica, te molim da se uključite u što većem broju u projekt, kako bismo dokazali prisutnost vuka na našem području.

Obilježili smo svetkovinu zaštitnika lovaca Sv. Huberta održanu u Župnoj crkvi Sv. Kvirina u Sisku, i sudjelovali na centralnoj proslavi u Bjelovaru.

Krajem godine već tradicionalno organizirali smo Božićni lov, ovoga puta u lovištu LD "Kuna" Sela, te koristim priliku da zahvalim domaćinu na gostoprimstvu, te što nam je omogućio bezbrižno druženje i bolje upoznavanje.
Organizirano je održavanje Lovačkog bala na samom kraju godine, odaziv je bio veliki i svakako nam je plan da se tradicija održavanja bala nastavi” završio je izvješće Vlado Kireta.

Izvješća Stegovnog i Arbitražnog suda nije bilo, budući da nije bilo potrebe tijekom godine.

Izvješće Nadzornog odbora predstavio je Miroslav Vidaković, predsjednik Nadzornog odbora, nakon čega su sva izvješća jednoglasno usvojena, zajedno sa usvajanjem Programa rada za 2025. godinu te plana prihoda i rashoda za naredno razdoblje.

:::::FOTOGALERIJA:::::::