Božićni lov u LU ”Kuna”Maja

Glina, Maja- Tradicionalni božićni lov koji već godinama organizira Lovački savez Sisačko-moslavačke županije, ovaj put je održan 15.12.2018. godine, na krajnjem zapadu županije u lovištu LD ”Kuna ” Maja.

Na tradicionalno okupljanje lovaca naše županije, bez obzira na naglu promjenu vremena i snijeg koji nije prestajao padati cijeli dan, odazvalo se preko stotinu lovaca, predstavnika lovačkih udruga ne propuštajući omiljeno godišnje okupljanje.

 

Domaćin ovogodišnjeg božićnog lova Lovačkog saveza Sisačko-moslavačke županije je bila Lovačka udruga ”Kuna ” Maja, samozatajna i neeksponirana udruga , osnovana ne tako daleke 1992. godine u progonstvu, a koja danas okuplja osamdesetak lovaca koji gospodare prilično velikim i raznovrsnim lovištem III/130 površine gotovo 12000 hektara, sa lijepom, uređenom lovačkom kućom sa svim potrebnim sadržajima.

Nakon potvrde dolaska lovaca i obilnog doručka u lijepoj sali udruge uslijedilo je postrojavanje lovaca kojima se obratio predsjednik udruge Mario Kreštalica, te upoznao sve prisutne sa kratkom poviješću udruge. Ispred Lovačkog saveza SMŽ, te dopredsjednika Marija Šareca i Ivice Pučka , predsjednik Vlado Kireta zaželio je svim prisutnima dobru kob i sretne blagdane.

Kao što se običavalo i prošlih godina organizirana su dva lova, na fazane i divlje svinje. Marijan Tusić, lovnik udruge odredio je štantove i prigon, te lovce koji su išli u lov na sitnu divljač.

Iako je u početku sve malo kasnilo, zameteni šumski putevi sa 30-tak cm svježeg snijega otežali su odlazak na mjesto lova, koji je potrajao gotovo 4 sata, ponajviše zbog dubokog snijega i izuzetno teškog i strmog lovišta.

Lov je usprkos svemu završio uspješno , odstrijeljeno je desetak divljih svinja i tridesetak fazana.

Počast divljači, završne riječi Marija Kreštalice i Vlade Kirete, i uslijedilo je lijepo lovačko druženje do sitnih sati.

Boris Savić

:::::FOTOGALERIJA::::::

 


Ispis   E-mail